Wat is virtualisatie?
Wat levert virtualisatie mij op?

Door te zorgen voor virtuele scheiding van servers, applicaties of desktops kunnen IT-wensen zo steeds beter en efficiënter gerealiseerd worden. Deze slimme oplossingen kunnen forse besparingen opleveren, doordat er minder investeringen nodig zijn. Bijvoorbeeld wanneer op één fysieke server meerdere virtuele servers draaien (server-virtualisatie). Ook kunnen applicaties die normaal conflicteren, toch gewoon naast elkaar gebruikt worden (applicatie-virtualisatie). Desktopvirtualisatie, waarbij het besturingssysteem, toepassingen en gegevens van gebruikers centraal in een afgeschermde omgeving staan, maakt het beheer eenvoudiger, goedkoper en flexibeler. Dit kan ook veiligheidsvoordelen opleveren.

 

Verhogen van de betrouwbaarheid en continuïteit
Bij uitval van een fysieke server in uw netwerk wordt de virtuele server automatisch verhuisd naar een andere fysieke server, om enkele minuten later weer operationeel te zijn. Zo is uw netwerk minder gevoelig voor uitval en kunnen uw mensen doorwerken. Mocht een server om welke reden dan ook uitvallen, heeft dit geen grote impact op de continuïteit van uw personeel.

Van den Berge Systeembeheer & ICT-advies heeft jarenlange ervaring met virtiualiseren van ICT-omgevingen en helpt u graag om het rendement van uw netwerk te verhogen. Samen met u stellen we een plan op om het maximale rendement uit uw servers en dus uit uw ICT-investering te halen.

  • Op één fysieke server meerdere virtuele servers
  • Kostenbesparing door minder fysieke server
  • Flexibeler, snel kunnen uitbreiden
  • Bij calamiteiten snel weer up and running
Met deze partijen werken wij veel samen

Microsoft-logo

Veelal gebruiken wij Microsoft servers voor onze klanten. Al dan niet gevirtualiseerd in een Hyper-V of VMWare omgeving.

RES-logo

Voor werkplekmanagement en automatisering gebruiken wij al jaren RES Automation Manager & RES Workspace Manager. Hiermee zijn wij in staat om complete werkstationmigraties uit te voeren in een fractie van de tijd die daar normaal voor nodig is.

Citrix

Voor server-based oplossingen maken wij in sommige gevallen gebruik van Citrix. Al jaren is Citrix marktleider waar het gaat om het beheren en optimaliseren van grote hoeveelheden (thin)clients in een server-based netwerk.

VMware-Logo

VMware is gespecialiseerd op het gebied van virtualisatiesoftware en door infrastructuur te virtualiseren, van het datacenter tot de cloud en mobiele apparaten, stelt VMware IT in staat services te leveren vanaf elk apparaat, altijd en overal.