Wij hebben regelmatig het verzoek of een Mac in een kantooromgeving goed kan functioneren. Specifiek komt deze vraag ook in combinatie met Office365. Werken met Office365 op een Mac in een kantooromgeving werkt goed maar heeft zeker nog zijn beperkingen.

 

Hieronder enkele van onze bevindingen:

  • Office 2011 voor de Mac is inbegrepen in de Premium abonnementen, je kunt je Mac dus voorzien van de laatste Office voor de Mac. Outlook 2011 werkt prima op de Mac maar er zijn enkele beperkingen ten opzichte van de Office voor Windows.
  • Werken met bijlages die je van Office365 wilt halen, en daar ook wil opslaan, is erg omslachtig. Je moet deze eerst op de Mac opslaan (bijvoorbeeld je bureaublad) om deze vervolgens als bijlage toe te voegen.
  • Je kunt geen emails versturen namens een andere gebruiker (send on behalf)
  • Ondersteuning voor openbare mappen is beperkt.
  • Werken met mappen en bestanden is erg beperkt, je kunt mappen en bestanden niet gemakkelijk verslepen of verplaatsen. Zelfs niet met de Office Document Connection.
  • Er is geen OneDrive voor bedrijven voor de Mac.

Onze conclusie is dat Office2011 een grote verbetering is voor de Mac. Echter zijn er nog steeds een aantal beperkingen welke wel volledig met een Windows versie van Office werken.

 

UPDATE-1: Inmiddels is er OneDrive voor bedrijven voor de Mac beschikbaar. Deze werkt nog niet optimaal, maar het begin is er. Microsoft heeft grote plannen om beide versies van OneDrive te combineren tot een versie. In 2015 zullen er grote stappen worden gemaakt schijf Microsoft in zijn Roadmap.

UPDATE-2: Sinds begin 2015 heeft Microsoft een nieuwe versie van Outlook voor Mac beschikbaar gesteld. Office365 gebruikers kunnen deze kosteloos downloaden en gebruiken. Deze versie werkt een stuk beter dan de vorige en ziet er qua vormgeving ook beter uit en kan nu zelfs Outlook PST bestanden importeren wat bijzonder prettig is voor mailmigraties.