Wanneer bedrijven groeien, groeit hun ICT-infrastructuur meestal mee. Wij zien dat het systeembeheer bij veel bedrijven binnen het MKB hierdoor uitgegroeid is tot een behoorlijke taak. ICT uitbesteden aan een bedrijf wat hierin gespecialiseerd is kan hiervoor de oplossing zijn. U profiteert bij deze oplossing van schaalvoordelen en uw medewerkers kunnen zich richten op de kernactiviteiten van uw bedrijf. Maar waar moet u op letten? Wat zijn de voordelen en wat zijn de valkuilen van het uitbesteden van ICT? Wij zetten ze voor u op een rij in dit artikel.

 

 

Voordelen van ICT outsourcing
Een belangrijk voordeel van ICT outsourcing naar een gespecialiseerde ICT-partner is dat het u werk uit handen neemt. De tijd die u voorheen kwijt was aan uw ICT-infrastructuur kunt u nu investeren in uw kernactiviteiten. Daarnaast kan een ICT-partner met u meedenken over het inzetten van ICT voor belangrijke processen binnen uw bedrijf. Zo haalt u specialistische kennis in huis waar u normaal misschien geen toegang tot gehad zou hebben. Tot slot heeft een gespecialiseerd ICT-bedrijf toegang tot verschillende leveranciers en profiteren zij van schaalvoordelen aangezien ze voor meerdere bedrijven werken. Dit zorgt ervoor dat ICT uitbesteden uiteindelijk goedkoper kan zijn dan wanneer u de gehele ICT-infrastructuur in eigen beheer houdt.

 

Waar u op moet letten bij het uitbesteden van ICT
Toch blijft het ook belangrijk om zelf goed na te denken voor u een samenwerking aangaat met een ICT-bedrijf. Hoe snel kan uw ICT-partner bijvoorbeeld bij u zijn in het geval van een storing en welke ICT-kennis is zó cruciaal voor uw bedrijfsvoering dat deze binnen de eigen organisatie beschikbaar moet zijn én blijven? Daarnaast is het belangrijk om eerst helder te hebben wat de ICT binnen uw organisatie moet kunnen. Heeft u tot slot een ICT-bedrijf gevonden om uw ICT aan uit te besteden? Dan is het cruciaal om een zogenaamde Service Level Agreement (SLA) op te stellen waarin precies wordt gedefinieerd welke services geleverd gaan worden en op welk niveau dit behoort te gebeuren. Uiteraard moet u daarna zelf van tijd tot tijd beoordelen of uw ICT-partner zich ook aan de SLA houdt!